Hatékonyságnövelés IT technológiával akár éven belüli megtérüléssel

Egy jól kialakított, átgondolt IT infrastruktúra (hardver és szoftver) 15-45%-al képes növelni egy cég folyamatainak hatékonyságát 3-7 évente (iparág függő). Ez azt jelenti, ha egy vállalkozás rendszerei 3-5 évesek, akkor biztosan piaci hátrányban van azokkal a konkurensekkel szemben, akik fejlesztenek és ugyanazt a tevékenységet kevesebb élőmunkával és/vagy nagyobb árréssel képesek elvégezni.

A korszerűsített rendszerek tehát hozzávetőleg 6-24 hónapos megtérüléssel is kecsegtetnek, amennyiben megfelelő szakemberekre bízzák a projekteket és a kivitelezést.

A néhány napig még aktív GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása című pályázat forrásai lehetőséget biztosítanak arra, hogy a vállalkozások ezen elavult eszközeiket, hardver és szoftver parkjukat le tudják cserélni. 

A támogatási kérelmek benyújtása azonban már csak 2019. szeptember 10-ig lehetséges, a pályázat végleg bezár.

Pályázni lehet helyben telepített saját szoftver vagy felhőalapú szolgáltatások bevezetésére, de azok kombinálásaként előálló hibrid megoldásokkal is (saját szoftver és bérelt szolgáltatás).

Milyen rendszerekre és megoldásokra lehet egészen pontosan pályázni?

Az alábbi funkcionális területek bevezetése lehet a pályázat célja:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület;
 • Gyártási terület;
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
 • Kontrolling és döntéstámogatás;
 • Beszerzés, logisztikai terület;
 • Táv- és csoportmunka támogatás;
 • Pénzügyi, számviteli terület;
 • Internetes értékesítés (Vállalati webáruház);
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál);
 • Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó megoldás;
 • Munkafolyamat-irányítási (workflow) megoldás;
 • Elektronikus iratkezelési megoldás;
 • Tudásmenedzsment specializált megoldás;
 • Térinformatikai és földrajzi információs (GIS) specializált megoldás;
 • RFID technológiát alkalmazó specializált megoldás;
 • Online (elektronikus) fizetési megoldás;
 • Szolgáltatásmenedzsment.

Támogatás összege: 

 • 1 millió-24 millió forint vissza nem térítendő támogatás 
 • 1,25 millió-37,5 millió forint visszatérítendő támogatás

A felhívással kapcsolatos további részletekért kérem, keressen bizalommal. Asszisztenciát tudunk nyújtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Ezen túlmenően Ügyfeleinknek a pályázat elkészítésében és menedzselésében tudunk segíteni.

Bővebb tájékoztató a pályázatról: GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása

Végezetül nézzünk néhány - a pályázattal kapcsolatban leggyakrabban feltett - kérdést és az azokra adott válaszokat:

KÉRDÉS:  Budapesti szerverparkban/szerverfarmon elhelyezett szerver elszámolható a projekt keretében?

VÁLASZ: A felhívás pontosításra került, így a szerver nem minősül helyhez kötött eszköznek. Olyan esetekben, amikor a projekt keretében nem helyhez kötött eszköz kerül beszerzésre, berendezések, infokommunikációs technológia (IKT) eszközök) - kivéve a helyhez kötött informatikai eszközök, pl. rack szekrény, nagyteljesítményű nyomtató/szkenner stb.- a kedvezményezett abban az esetben is eleget tesz szerződéses kötelezettségének, ha a nem helyhez kötött eszközt, a pályázatra vonatkozó régióban található, cégkivonatban bejegyzett székhelyére/telephelyére/fióktelepére aktiválja.

KÉRDÉS: Webshop fejlesztés. Melyik célterületbe lehet besorolni, az egyéb online vállalati szolgáltatásokba?

VÁLASZ: A Vállalati webáruház a Felhívás 3.1.2.1 pontjában felsorolt funkcionális területek közül a 8. Internetes értékesítés alá sorolható, továbbá mindkét célterület esetében támogatható IKT megoldás. Felhívjuk figyelmét, hogy a már meglévő informatika rendszer esetében benyújtott támogatási kérelmek kritériumai a 3.1.2.1 d) pontban találhatóak.

KÉRDÉS: Mit jelent pontosan a 3.3. Nem támogatható tevékenységek aa.) pontjának (add-on ) tiltása? Konkrét példa?

VÁLASZ: Az add-on az egy már meglévő célterület funkció bővítését jelenti (pl. a meglévő rendszerhez csupán egy új funkció kerül hozzáadásra). Vagyis a már meglévő megoldás kiegészítése nem támogatott, csak abban az esetben, ha új funkcionális terület bevezetése történik, vagy ha a meglévő rendszer lecserélésre kerül.

KÉRDÉS: A felhívás 3.4.1.3.1 Kötelező vállalások pontja kapcsán kérdésem, hogy az " Elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel" fogalma mit takar? Van-e definíciója ennek vagy a vállalkozásokra bízzák a besorolást?

VÁLASZ: On-line (elektronikus) értékesítés: azon tranzakciók (és az azokból származó árbevétel) összessége, amelyeknél a vevő és az eladó között a szerződés létrejötte, illetve a megrendelés az elektronikus értékesítés céljára bevezetett informatikai megoldáson, rendszeren keresztül valósul meg. Nem tekinthető online értékesítésnek például a csak e-mailen érkezett megrendelés, illetve az abból származó árbevétel.

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.