COVID-19 gyorsteszt cégek, szervezetek, szolgáltatók számára

COVID19 gyoesteszt cégek szervezetek szolgáltatók számára

Augusztus vége óta meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzések száma Magyarországon, a hazai egészségügy tesztkapacitása pedig korlátozott, így nem meglepő, hogy a cégek, szervezetek, szolgáltatók számára elengedhetetlenné vált a szűrések házon belüli bevezetése.

A vírus első hulláma rengeteg tanulsággal járt, többek között azzal, hogy - bár a fertőzöttek és a halálesetek száma Európa sok országához képest Magyarországon jóval kisebb volt - a cégek saját bőrükön érezhették, hogy ha a dolgozók akár megbetegedés akár az ezt megelőzendő korlátozások miatt tömegesen kiesnek a munkából néhány hétre, az a vállalat számára milyen jelentős kiesést jelent.

Míg Nyugat-Európában már régóta bevett gyakorlat a dolgozók rendszeres egészségügyi szűrése és testi-lelki egészségének védelme, a pandémia eredményeként mindez világszerte, így Magyarországon is még hangsúlyosabbá vált. Ez elsősorban most a munkahelyi szűrések formájában jelentkezik, de sok cég vezet be általános óvintézkedéseket, védőfelszereléseket vásárol, vagy dolgoz ki alternatív és rugalmas munkaszervezési módokat, hogy csökkenteni tudják a munkavállalók esetleges kieséséből származó károkat.

Minden cég más és más, a munka jellege, a munkavégzés körülményei nagyban befolyásolják a szükséges intézkedéseket, ezért minden esetben személyre szabott víruskezelési és megelőzési protokollra van szükség, ahol racionális keretek között szűrik a dolgozókat. Az indokolatlan és túlzott gyakorisággal végzett szűrések ugyanis nem feltétlenül szolgálják a munkáltatók érdekeit, a vállalkozás számára pedig kidobott pénz.

Partnerünk, az MLG Consulting Kft. egy olyan gyorsteszt hazai forgalmazója, amely megoldást kínál a vállalkozások számára dolgozóik racionális keretek közötti gyors, rugalmas és költségkímélő szűrésére.

 

Az általuk kínált Standard Q COVID-19 Ag teszt egy olyan antigén alapú gyorsteszt, mely a PCR vizsgálattal csaknem azonos "időablakban" képes kimutatni a vírus jelenlétét a vizsgált egyén orrgaratából vett mintában, mindössze annyiban tér el a PCR-től, hogy míg a PCR a vírus DNS-ét, a Standard COVID-19 Ag teszt a vírus egy specifikus fehérjéjét mutatja ki.

A teszt további előnye, hogy rendkívül egyszerűen, bárhol elvégezhető és gyors, eredménye 15-30 perc alatt megvan.

covid gyorsteszt 1v

 
A teszt ára: 19 EUR+Áfa/db.

A termék kiszerelése: 25 teszt/doboz.

Szükség esetén a forgalmazó egészségügyi segédszemélyzetet  is tud biztosítani a teszteléshez, ennek költsége 1000 Ft/fő

A termék uniós regisztrációját igazoló dokumentumai innen letölthetőek:

Standard Q COVID-19 Ag az első és ezidáig egyetlen antigén alapú gyorsteszt, mely szerepel a WHO-nak - 2020. szeptember 23-án frissített - az "Emergency Use Listing for In vitro diagnostics (IVDs) Detecting SARS-CoV-2" listáján.

https://www.who.int/diagnostics_laboratory/200922_eul_sars_cov2_product_list.pdf

(A WHO listája ezen kívül csak nukleinsav alapú (PCR) teszteket tartalmaz, azaz ezeket tartja megbízhatónak a koronavírus kimutatására)

A termék rendelkezik az OGYÉI engedélyével is, száma: HU/CA01/54783/20

covid gyorsteszt 2v

Bár a Standard Q COVID-19 Ag teszt hatósági tesztet nem váltja ki, a cégek saját víruskezelési protokolljukba illesztve a gyorstesztet bármikor könnyen, gyorsan, hatékonyan és mindenki számára megnyugtató módon tudják még időben szűrni a vírus megjelenését vállalaton belül csökkentve a tömeges megbetegedés miatti részleges vagy akár teljes leállás kockázatát.

Amennyiben szeretne bővebb információt megtudni a tesztről, keresse kollégánkat bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Bató Szilvia
+36 20 400 4418
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vanessia Kft
Vanessia Kft

A Vanessia Kft. 20 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. Cégünk a 2021-es pályázati szezon elejére közel 4.800 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vett részt. Segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Szakembereink a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig ügyfeleink segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában sikerarányunk 90% feletti.

Jelenleg 16 főállású tanácsadó, 26 projektmenedzser és 5 külsős szakember adja tevékenységünk szakmai alapját. Működésünk kiterjed az ország egész területére, irodáink Budapesten, Pécsett és Debrecenben találhatóak.

Vállalkozásunk az évek során folyamatosan bővítette tevékenységi- és ügyfélkörét. A kis- és középvállalkozási szektor mellett egyre gyakrabban vették igénybe szolgáltatásainkat a közszféra szereplői: önkormányzatok és azok intézményei (egészségügy, oktatás, szolgáltatás, művelődés) is a hazai és uniós pályázatok során.

Célunk és küldetésünk a magyarországi köz- és vállalkozói szféra szereplőinek minél szélesebb körű tájékoztatása, naprakész, pontos információkat kívánunk szolgáltatni az uniós és hazai pályázatokról, felkészíteni őket a sikeres pályázásra. Szakértői tevékenységünkkel ügyfeleink számára értékes, a gyakorlatban is jól hasznosítható megoldásokat biztosítunk. Sikereink titka az, hogy minden projektet önálló értékként kezelünk, nem alkalmazunk sablon megoldásokat.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

 (+361) 319-2707           (+36 1) 319-2702          vanessia[kukac]vanessia.hu

https://www.high-endrolex.com/33