Módosult a napelemes pályázat felhívása, bővült a pályázók köre!

GINOP céges napelemes pályázati felhívás módosult

Módosult a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak " című - GINOP-4.1.3 -19 kódszámú - felhívás, melynek révén az eddiginél jóval több napelemes projekt kaphat támogatást a pályázaton.

A legfontosabb változások:

  • A korábbi 1,5-3 millió forint helyett 1-3 millió forint közöttire módosult az igényelhető támogatás összege, így kisebb projektek is indulhatnak a pályázaton.
  • Az eddigi minimum 7,5 kWp-s helyett mostantól minimum 5 kWp-s, maximum 15 kWp-s névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése is támogatható.
  • Ahogy a nagyobb napelemes pályázatnál (GINOP-4.1.4-19), itt is pályázhatnak nonprofit cégek.
  • Zöld utat kaptak az Annex I. termékek feldolgozását és előállítását végző, mezőgazdasági termelőnek nem minősülő középvállalkozások projektjei is, amennyiben nem mezőgazdasági épületek, létesítmények energiahatékonysági fejlesztését valósítja meg a pályázatból.

Fontos információ, hogy a kitöltő program 2019. október 25-én módosul, tehát csak ezt követően lesz lehetőség a megváltozott feltételekkel támogatási kérelmek benyújtására.

És hogy hogyan is áll a pályázat? Kell-e vajon iparkodni?

Nos a GINOP-4.1.3-19 pályázat beadási szakasza június 17-én indult. Az azóta elmúlt 4 hónap alatt a pályázatra 1274 db kérelem érkezett be összesen 3,2 milliárd forint támogatási igénnyel. A teljes rendelkezésre álló keret 15 milliárd forint.

GINOP 413 19 stat 2019 10

A pályázat keretében tehát támogatható a kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió, maximum 3 millió Ft.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

A pályázatról készített tájékoztatónkat innen tudja letölteni: GINOP-4.1.3-19 Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A pályázattal kapcsolatos kérdéseikkel keressenek bennünket bizalommal.

Nagyobb napelemes rendszerre van szüksége? Akkor is érdemes már most szakértőinkhez fordulnia, hiszen már megjelent a nagyobb teljesítményű (15 kw+) napelemes rendszereket támogató felhívás is!

Egyéb vissza nem térítendő napelemes pályázati lehetőséget keres vállalkozása számára?

Tekintse meg további napelemes, energetikai és megújuló energia témájú pályázati bejegyzéseinket !

Íme egy kis ízelítő legérdekesebb napelemes és energetikai témájú bejegyzéseinkből:

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat!

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Új napelemes pályázat vállalkozásoknak - Összefoglaltuk a lényeget

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

 

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33